Staze

Published on 11/22,2006

Danas pogriješim autobus i ukrcam se u peticu namjesto osmice, jer se neka mudra glava nije sjetila da treba PROMIJENITI  i gornji natpis, a ne samo donji. Bilo je toplo i fino, pa se nisam specijalno jedila, a i dobro mi je došlo malo prošetati.


Tako sam na toj svojoj maloj šetnjici prošla kroz parkić (ako ga mogu uopće tako nazvati) ispod Socijalnog. I kao što to obično biva u takvim trenucima, čeljade počne razmišljati o nečemu što nema nikakve veze sa životom koji trenutno živi. Svašta ti na pamet dođe.

Pitala sam se kako nastaju šumske staze? Tko ih krči? Što natjera namjernika da baš tuda prođe? Tko je taj koji krene za njim? Zašto se odluče baš tim smjerom?

Vidi li onaj drugi tragove prvog, pa krene tim putem, misleći da je taj put lakši, da će ga odvesti na neko bolje mjesto?

Treći već ide ne razmišljajući, jer je staza ugažena, put za nekud. Povodimo li se za tim i svaki dan živeći svoje male živote?

Kupimo li neku stvar jer je naš prijatelj ima i pokazala se kao dobra. Tražimo smjernice, provjerene informacije.

Kolače mjesimo samo po sto posto provjerenim receptima, veš mašine kupujemo samo od provjerenih proizvođača, kruh uvijek u istoj pekari, iako je u susjednoj jeftiniji i možda čak i bolji... Tko je prvi tu mašinu kupio? Taj kruh okusio, kolač umjesio? Jesmo li smogli snage ijednom u našem životu prokrčiti neku stazu?


Razmišljam ja tako tražeći stepenište ozidano kroz taj parkić, pored svih utabanih staza. Stepenište je suvo, nema klizavog lišća i jasno se vidi kuda vodi. Staze ne poznajem.


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=584

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Staze 1. Visit III

  kuc kuc
  :D 2. Visit pipo

  za sve mora postojati prvi put.

  nekad moras prvi korak da napravis, prvu recenicu da izgovoris, prvi put u skolu da odes, prvi dan na poslu...i da probas neki drugi put, recimo ovo, ajde probacu da idem ovom stazom mozda je blize ako odem njom, ne kosta me nista da probam. 3. Visit samba

  kad sam bila mlađa, krčih ih i ja... i kroz trnje i preko strmih litica. Sada više ne mogu, igram na sigurno :) 4. Visit magrit

  Ima i ona: Ko se jednom opeče, i u ladno duva .... Al ja stalno volim da kupim svaki put drugi sampon za kosu ..... A i paste za zube da mijenjam :) .... U mojoj struci se smatra da se najbolji park pravi tako sto se pozeleni sve, i puste se ljudi sami da naprave staze. Jer kroz koji god park da prodjes, da preprijecis put, uvjek staza vodi nekako zaobilaznim putem :) 5. Visit III

  daaa
  neki ne probaju ništa sami
  nikad u životu
  iz straha, mudrosti ili već
  :D 6. Visit s

  ma ne znam...nešto me puno galva boli od tog sporta ;) 7. Visit bubi

  Odlican blog.Samo ti razmisljaj:) 8. Visit spes

  Preko preče. Teško je krčiti stazu, naročito kroz blato i korov... A nema ni vremena. Najčešće. Ipak ponekad skrenem van stepenica, u nepoznato i neprovereno...